Bedensel, zihinsel ve ruhsal bütünlük

Hamile bir kadının bedeni ve zihni, hamileliğin başlangıcından doğuma kadar geçen süre içinde bir dizi büyük değişim geçirir. Doğum, pratik yaparak hazırlanabileceğiniz bir şey değildir ve durum ne olursa olsun , her doğum birbirinden farklıdır. Uzun süren bir doğum kolay olabileceği gibi, kısa süren bir doğum da zor olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzını korumanın önemli bir kısmı, hamilelik sırasında egzersiz yapmaktan geçer. Ancak hamilelikle birlikte gelen fiziksel değişimler, hamilelik boyunca ve doğum sonrasındaki egzersiz rutinlerini değiştirmelerini gerektirmektedir.

Pilatesin gebelik ve doğum konusunda faydaları

Sağlıklı bir yaşam tarzını korumanın önemli bir kısmı, hamilelik sırasında egzersiz yapmaktan geçer. Ancak hamilelikle birlikte gelen fiziksel değişimler, doğum sonrasındaki egzersiz rutinlerini değiştirmelerini gerektirmektedir. Pilates ile vücutta artan endorfin hormonu ile fiziksel ve psikolojik rahatlama sağlar, Hamilelikte en sık rastladığımı şikayetlerden olan bel-sırt ağrılarını bu bölgeleri güçlendirerek azaltır. Hamilelerin karın kaslarını güçlendirir ve denge-konsantrasyon kontrolünü arttırır bu sayede anne adayı normal doğuma daha iyi konsantre olur, bebeğin doğumuna daha iyi yardımcı olur. Anne doğum sırasında gerekli soluma ve gevşemeleri daha güzel yapabilir. Doğumdan sonra vücudun ve karın bölgesinin normale dönmesini hızlandırır. Kol ve bacaklardaki ödem ve şişlikler azalır.

Hamilelikte pilatese ne zaman başlanmalı ?

Hamilelik döneminde pilatese doktorunuz izin verdiği sürece, gebeliğin 12 ve 16. Haftası arasında başlanabilir, ortalama olarak haftada 2 veya 3 defa doğumunuza kadar güvenle devam edebilir, hamileliğinizi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Hamilelik döneminde kimler pilates yapamaz?

Erken doğum riski taşıyanlar Vajinal kanaması olanlar Erken memran rüptürü olanlar Hipertansiyon gibi tıbbi problemi olan gebelerin, doktorların görüşünü alması önerilir